X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Cosul
meu
Contul
meu
Produse
publicat in: Retete // publicat pe: 05.07.2019

 

Tartă fină cu mere

Timp de preparare: 95 minute, pentru 12 porții

Ingrediente necesare pentru topping: 

  • 500 g mere, acrișoare

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 150 g unt moale
  • 150 g zahăr
  • 8 g zahăr vanilat
  • 3 ouă, mărimea M
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 150 g făină de grâu, tip 405 (făina de tip 405 este o făină albă fină, adecvată în egală măsură pentru fiert și pentru copt. Este compusă în principal din amidon și gluten)
  • 1⁄2 linguriță praf de copt

Ingrediente necesare pentru pregătirea tavei/formei de copt:

  • 1 linguriță de unt
  • Se pudrează cu 1 linguriță zahăr pudră

Accesorii:

  • grătar
  • formă pentru tort de 26 cm
  • sită fină

Setările cuptorului Miele:

Program automat: Prăjituri | Tartă cu mere
Durata programului: 63 [65] (65) minute

Setări manuale:

Funcţii cuptor: Încălzire superioară - inferioară. Temperatură: 170–180 °C
Booster: dezactivat
Preîncălzire: activat

Crisp function: dezactivat (activat) [dezactivat]
Timp de gătire: 45–55 minute
Nivel: 2 [1] (1)

 

Mod de preparare

Merele se curăță de coajă și se taie în patru. Pe partea bombată se fac crestături la distanță de circa 1 cm, se amestecă cu sucul de lămâie și se dau deoparte.

Se unge forma de tort.

Untul, zahărul și zahărul vanilat se amestecă timp de circa 2 minute, până când se obține o cremă. Ouăle se încorporează unul câte unul, amestecând câte 1⁄2 minut la fiecare.

Grătarul se introduce în cuptor. Se pornește programul automat sau se preîncălzește cuptorul.

Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă la celelalte ingrediente.

Aluatul se distribuie uniform în forma de tort. Merele se așază cu partea bombată în sus și se apasă ușor în aluat.

Forma de tort se pune la cuptor, iar prăjitura se coace până când capătă o culoare gălbui-aurie.

Prăjitura se lasă 10 minute în formă. Apoi, se scoate din formă și se lasă să se răcească pe grătar. Se presară zahăr pudră.

 

Sfat: În loc de zahăr pudră, tarta se poate glazura și cu dulceață de caise omogenizată și ușor încălzită.

 

 

Rețeta Miele pentru Tartă fină cu mere

Produse similare sau compatibile:

Titlu Footer mijloc
înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile de mai jos:

powered by teamshare
© Copyright 2019 Miele Online Shop
designed by headstart.ro